5+1 Υγιεινά snacks που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου στη δουλειά

Διάβασε επίσης

Στο πλαίσιο της σειράς άρθρων του EdityourLife Magazine σχετικά με την αναζήτηση μιας θέσης στην αγορά εργασίας, εγώ σήμερα θα σας πάω ένα βήμα παραπέρα και θα σας μιλήσω για τη διατροφή στο χώρο εργασίας.

 Αλήθεια πόσες φορές σας έχει τύχει να είστε στο γραφείο και να θέλετε απεγνωσμένα να φάτε κάτι αλλά το γειτονικό περίπτερο δεν έχει τίποτα υγιεινό για να διαλέξετε και υποκύπτετε σε εκείνο το πακέτο με τσίπς που "φωνάζει" το όνομά σας;

5+1 Υγιεινά σνακς που πρέπει να έχεις μαζί σου στη δουλειά για τις "δύσκολες" ώρες - Edityourlife Magazine

Προσωπικά μου έχει τύχει πολλές φορές και επειδή όπως λέει και ο λαός "των φρονίμων τα παιδιά ... πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" σήμερα θα σας δώσω 

5+1 ιδέες για υγιεινά σνάκς που πρέπει να έχετε πάντα στο συρτάρι του γραφείου σας γι' αυτές τις δύσκολες ώρες.


5+1 Υγιεινά σνακς που πρέπει να έχεις μαζί σου στη δουλειά για τις "δύσκολες" ώρες - Edityourlife Magazine

1. Μπάρες δημητριακών

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τις δικές σας στο σπίτι. Οι αγαπημένες μου είναι οι μπάρες με βρώμη, μέλι και ξερά φρούτα (σου έχω δώσει ήδη τη συνταγή στο Ioanna's Notebook). Μπορείτε το Σαββατοκύριακο να φτιάξετε ένα ταψί και αφού τις τυλίξετε μια-μια να τις διατηρήσετε στο ψυγείο σας. Το πρωί απλά πετάτε μια στη τσάντα σας και φεύγετε! Αν πάλι δεν έχετε όρεξη να μπείτε στον κόπο δεν πειράζει, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο απλά πρόσεξτε λίγο τα συστατικά και τις θερμίδες γιατί δεν είναι όλες οι μπάρες αθώες.

5+1 Υγιεινά σνακς που πρέπει να έχεις μαζί σου στη δουλειά για τις "δύσκολες" ώρες - Edityourlife Magazine


2. Φρούτο

Κατά προτίμηση φρέσκο αλλά και αποξηραμένο είναι μια χαρά. Προσωπικά φροντίζω να βάζω μια μπανάνα ή ένα ροδάκινο στην τσάντα του φαγητού μου (ναι! πάντα παίρνω φαγητό στη δουλειά) αλλά μερικές φορές το πάω ένα βήμα παραπέρα και ετοιμάζω ένα μικρό μπολάκι με ποικιλία από αποξηραμένα φρούτα όπως ανανάς, παπάγια, μάνγκο κλπ. (πάντα χωρίς ζάχαρη). Τελευταία αγαπώ πολύ τις αποξηραμένες φέτες μήλου με κανέλα που βρήκα στο αγαπημένο μου μπαχαράδικο.


3. Στικς Λαχανικών

Ένα μικρό μπολάκι με μπαστουνάκια από αγγούρι, καρότο ή ακόμα και τοματίνια είναι ότι πρέπει για να καταπολεμήσουν την λιγούρα σας μέχρι το επόμενο γεύμα και να σας γεμίσουν ενέργεια. Αν η ιδέα δεν σας πολυτρελαίνει, μπορείτε να τα συνοδέψετε με τυρί κρέμα (υπάρχει και σε ατομικές μερίδες) αλλά και με χούμους που είναι πολύ θρεπτικό. 

5+1 Υγιεινά σνακς που πρέπει να έχεις μαζί σου στη δουλειά για τις "δύσκολες" ώρες - Edityourlife Magazine

4. Μαύρη σοκολάτα 

Είναι αλήθεια ότι σχεδόν πάντα υπάρχει μια μικρή μαύρη σοκολάτα στο συρτάρι του γραφείου μου. Όταν όμως λέμε μαύρη εννούμε μαύρη με υψηλή περιεκτικότητα κακάο (π.χ. 70%) που είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι μου δίνει όλη την ενέργεια που χρειάζομαι για να πάρω τα πάνω μου όταν νωρίς το απόγευμα η ενέργειά μου αρχίζει να πέφτει.
Διαβάστε επίσης: 5 λόγοι που η σοκολάτα κάνει περισσότερο καλό απ'ότι νόμιζες

5+1 Υγιεινά σνακς που πρέπει να έχεις μαζί σου στη δουλειά για τις "δύσκολες" ώρες - Edityourlife Magazine

5. Ξηροί καρποί

Ένα από τα αγαπημένα μου σνακς είναι οι ξηροί καρποί. Έχω μια αδυναμία στα αλμυρά, αλλά στο γραφείο προτιμώ τους ανάλατους ξηρούς καρπους. Συχνά φροντίζω να έχω ένα μικρό μπολάκι στο συρτάρι μου με ποικιλία από ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους και φουντούκια ανακατεμένα με κράνμπερις, σταφίδες και μύρτιλα. Μάλιστα, τελευταία όταν το πρόγραμμά μου είναι φορτωμένο και έχω πολλές δουλειές να κάνω έξω φροντίζω να έχω ένα μικρό σακκουλάκι μαζί μου στην τσάντα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πεινάσεις!

6. Παστέλι, μαντολάτο

Αυτά τα άφησα για το τέλος γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο υγιεινά (εκτός και αν τα φτιάξεις μόνη σου) αλλά είναι μια καλή λύση για τις δύσκολες ώρες και μια πολύ καλύτερη επιλογή από οτιδήποτε συσκευασμένο.

Πέρα λοιπόν από το γεγονός ότι πάντα πρέπει να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα θρεπτικό πρωινό, είτε εργάζεστε πολλές ώρες, είτε είστε εκτός σπιτιού επίσης πολλές ώρες, είναι καλό να έχετε μαζί σας ένα από τα σνακς που σας πρότεινα παραπάνω. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπείτε στον πειρασμό να καταφύγετε σε κάτι ανθυγιεινό (π.χ. ντόνατς, κρουασάν, τσιπς) και μπορείτε να ελέγχετε πάντα τι καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μάθε ποια είναι τα σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος αλλά και το θρεπτικό σνακ με ελάχιστες θερμίδες που έχει κάνει χαμό στα social media.


Ποιό είναι το δικό σας αγαπημένο σνακ για τη δουλειά; Άφηστε το σχόλιό σας παρακάτω.

5+1 Healthy snacks to keep at your work desk - Edityourlife Magazine

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->