5 Ξεπερασμένες τακτικές blogging που πρέπει να αφήσεις πίσω σου

Διάβασε επίσης

Ξέρω ότι μπορεί να τα εχω ξαναπεί αλλά θεωρώ ότι η επανάληψη δεν βλάπτει. Έχω βρει και μοιράζομται 5 ξεπερασμένες τακτικές blogging που πρέπει να αφήσεις πίσω σου τώρα αμέσως.

#1. Μην ξοδεύεις το χρόνο σου γράφοντας. Δεν χρειάζεται να γράψεις τα απομνημονεύματα σου. Καλύτερα να προωθήσεις το blog σου. Μάλιστα καλύτερα να περνάς το χρόνο σου 80% προωθώντας το blog σου και 20 % γράφοντας νέο περιεχόμενο. Αν θέλεις να βρεις τρόπους για να προωθήσεις το περιεχόμενο σου μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μου εδώ πως να προωθήσεις το blog σου.

#2. Να αφήνεις παντού σχόλια για να ενισχύσεις την επισκεψιμότητα του blog σου. Γενικά νομίζω ότι υπάρχει μια παρεξήγηση αναφορικά με το σχολιασμό και τα σχόλια. Ναι το να σχολιάσεις σε άρθρα που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο σου είναι μια καλή τακτική. Αλλά δεν είναι απαραίτητη τακτική για να αυξήσεις τις επισκέψεις στο Blog σου και σίγουρα δεν είναι καλό να σπαμάρεις παντού με σχόλια τα άρθρα άλλων ειδικά αν δεν έχεις κάτι να πεις και απλά αφήνεις το Link σου (έλεος που ζεις ;). Αν θέλεις να σχολιάσεις, τότε προτίμησε να αφήσεις ένα σχόλιο το οποίο να μην είναι γενικό (ουάου τέλειο άρθρο) και να αναφερθείς σε επιμέρους σημεία που για σένα ξεχωρίζουν. 

#3. Να μην παρέχεις κανένα κίνητρο για να εγγραφούν στο newsletter σου. Δεν έχεις newsletter; Μεταβολή και γρήγορα να πας να κάνεις. Όχι αστειεύομαι. Αλλά, αν θα σε ενδιέφερε να εκμεταλλευτείς πραγματικά τη δυναμική του newsletter δεν έχεις παρά να βουτήξεις στον μαγικό κόσμο του mailchimp. Άλλωστε στο προηγούμενο άρθρο μου σου μίλησα για τα οφέλη του newsletter για το Blog σου, δεν έχεις παρά να το διαβάσεις εδώ. Ενώ, μπορείς να δεις τι πρέπει να προσέξεις όταν το ξεκινήσεις, όλα τα πρέπει και τα μη του newsletter για το Blog σου εδώ.

#4. Μην περιμένεις να γίνεις πλούσιος από τις διαφημίσεις. Καταρχάς, τα χρήματα από τα Google ads είναι τόσο μηδαμινά που πραγματικά δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Αλλά πέρα από αυτό είναι ότι χειρότερο να παίζουν διαφημίσεις οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το περιεχόμενο του Blog σου. Το λιγότερο που κάνουν είναι να μειώνουν την ποιότητα του. Καλύτερα να στραφείς σε affiliate λύσεις. Αλλά, μέχρι τότε μπορείς να δεις πως μπορείς να βγάλεις λεφτά με το blogging διαβάζοντας το αντίστοιχο άρθρο μου εδώ.

#5. Μην ξοδεύεσαι ποστάροντας σε όλα τα social media. Βασικά, δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό σε όλα τα social. Όλα εξαρτώνται από το κοινό σου. Θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά που θα βρεις το κοινό σου. Από που ενημερώνεται το κοινό σου. Αν οι άνθρωποι που σε διαβάζουν βολτάρουν στο facebook, τότε πήγαινε στο facebook. Αν είναι στο instagram, τότε πήγαινε στο instagram, αν είναι στο Pinterest τότε και εκεί. Φρόντισε να επιλέξεις αυτά που πραγματικά θα σε βοηθήσουν για να μην αναλώνεσαι σε ημίμετρα. Αν για παράδειγμα δεν χρησιμοποιούν το twitter, τότε ειλικρινά δεν θα τους λείψει το άρθρο σου εκεί. Αν δεν είναι θαμώνες του snaptchat, τότε καλύτερα να μείνεις μακριά του, γιατί απλά θα χαραμίσεις τον χρόνο σου. Επιπλέον, είναι αδύνατο να διαχειρίζεσαι πάρα πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα. Σίγουρα κάποια θα αισθάνεται λίγο μειονεκτικά γιατί θα την αφήνεις στο περιθώριο. Άσε την λοιπόν από την αρχή για να μην έχουμε δράματα.

5 outdated blogging tactics





Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->