5 TED Ομιλίες που θα σε φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία

Διάβασε επίσης

 Δεν ξέρω αν σου αρέσουν οι ομιλίες από διάφορους guruή αν είσαι από αυτούς που έχουν λιώσει στην επανάληψη την ομιλία του Steve Jobs στο Stanford αλλά προσωπικά ανήκω στους ανθρώπους που μου αρέσει να ακούω εμπνευσμένες ομιλίες για αυτό και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου μερικές από τις ομιλίες που εμένα προσωπικά μου έχουν μείνει αξέχαστες και που μπορεί να σε βοηθήσουν να δεις την ζωή σου ή την καριέρα σου με άλλο μάτι και γιατί όχι να σε φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία. 

Ted talks



Μια από τις πρώτες ομιλίες του είδους που είδα δεν ήταν από κάποιο διάσημο αλλά στο πλαίσιο ενός μαθήματος της σχολής μου έπρεπε να την δω για να γράψω μια εργασία. Όμως η ομιλία της Παναγιώτας Βλάχου μου έχει μείνει στο μυαλό από τότε (κάπου στο 2013 την είδα εγώ). Μια επιχειρηματίας η οποία μοιράζεται την εμπειρία της και μας μιλά για το τι της έμαθαν τα σαλιγκάρια. Αξίζει να την δείτε γιατί θα μάθετε ότι ακόμα και στα πιο απρόσμενα μέρη μπορεί να σας έρθει η πιο τρελή επιχειρηματική ιδέα, και αυτή η ιδέα να ευδοκιμήσει και να πετύχετε. Επίσης, μου έμαθε ότι ακόμα και αν σπουδάσατε κάτι με το οποίο δεν ασχοληθήκατε μπορεί να σας χρησιμεύσει κάπου αλλού.



Η πιο πρόσφατη ομιλία που είδα ήταν της Σοφίας Μουτίδου και μπορώ να πω ότι την απόλαυσα πραγματικά. Μια ομιλία για το γέλιο ως απαγορευμένος καρπός ως ταμπού.


Αν ένας άνθρωπος, λατρεμένος κατ' εμέ, που αποτελεί έμπνευση για το πως διαχειρίστηκε τα χτυπήματα της μοίρας και τις λάθος ή σωστές αποφάσεις του είναι ο Λάκης Γαβαλάς. Στην ομιλία του μας αναλύει 6 χαρακτηριστικά που πρέπει να αναπτύξουμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής.



Ξέρω ότι με την ακόλουθη ομιλία ίσως να διαφωνήσεις αλλά για εμένα αξίζει να την δεις γιατί μιλάει για το φόβο και την τόλμη. Ο Γιάννης Μπουτάρης ασχολείται με το τι μας οδηγεί σε αποφάσεις και επιλογές πέρα και έξω από τα συνηθισμένα. 


Για το τέλος, άφησα την ομιλία του Steve jobs γιατί μπορεί να μην είναι μια TEDx ομιλία αλλά είναι στο πνεύμα και πιστεύω ότι πρέπει να την δεις γιατί θα σε βοηθήσει. "Μείνετε τρελοί, μείνετε πεινασμένοι".





Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.


 

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι ομιλίες, είναι πολύ inspirational! Κρατάω τις προτάσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->