Ποιες είναι οι 9 + 1 τάσεις στο Blogging το 2020

Διάβασε επίσης

Ήδη βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα του 2020 και μπορούμε να πούμε με μια σχετική σιγουριά ότι τα blogging trends για το φετινό χρόνο έχουν κάπως σταθεροποιηθεί.

 Πάντα βέβαια, με επιφύλαξη, αφού μέχρι το τέλος του χρόνου όλα μπορούν να συμβούν.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σου όλες τις τάσεις που επικρατούν για να σε βοηθήσουν να βελτιστοποιήσεις το blog σου και να το κάνεις πιο ανταγωνιστικό.





#1. Ποιότητα όχι ποσότητα. Τελικά το σημαντικότερο τόσο στο κείμενο όσο και στην φωτογραφία που το συνοδεύει είναι η ποιότητα.

Κανείς δεν θα ασχοληθεί με ένα κείμενο που δεν του προσφέρει αξία και κανείς δεν θα πατήσει μια φωτογραφία που δεν βρίσκει αρκετά ελκυστική για να του μαγνητίσει το ενδιαφέρον.

 Ιδανικά θα πρέπει να συνδυάσεις και τα δύο στα άρθρα σου αλλά και στην γενική εικόνα του blog σου. Μάθε εδώ πέντε τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το Canva για το blog σου 

#2. Voice search. Καλώς ήρθατε στο 2020. Με το Voice search οι χρήστες του google μπορούν πλέον να αναζητούν ότι επιθυμούν απλά χρησιμοποιώντας το "μικροφωνάκι" στην μπάρα του google και μιλώντας - ναι μιλώντας - να λένε τι ψάχνουν.

Εδώ μιλάμε για καθαρό SEO αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προσαρμογές για να είσαι μέσα στην εποχή σου.

 Ευτυχώς για σένα η Δέσποινα έχει φτιάξει ένα  δωρεάν βιβλίο - οδηγό SEO για bloggers

#3. Το συναφές και χρήσιμο περιεχόμενο. Αντί να αναλώνεσαι σε διάφορες μόδες και να ασχολείσαι με πληθώρα θεμάτων, καλύτερα να εξειδικευτείς και να εστιάσεις σε συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Αυτό μπορεί να ακούγεται περιοριστικό αλλά τελικά θα σε βοηθήσει να επικρατήσεις στο είδος σου. 

Διαφορετικά θα χαθείς σε ένα κυκεώνα αναρτήσεων, χωρίς χαρακτήρα.

Όταν οι αναγνώστες σου ξέρουν ότι έχεις να τους προσφέρεις συμβουλές πάνω σε ένα ολόκληρο θέμα πχ Στην οργάνωση του σπιτιού, τότε θα έρχονται και θα ξαναέρχονται για συμβουλές και νέες ιδέες σε σένα και θα περιμένουν ότι καινούργιο έχεις να ποστάρεις.

 Διάβασε εδώ πως να βρεις τη θεματολογία του blog σου σε 3 απλά βήματα

#4. Affiliate Marketing. Καταρχάς, όπως προαναφέραμε σημασία έχει η ποιότητα όχι η ποσότητα. Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετές αναρτήσεις αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς το περιεχόμενο σου για να κάνεις affiliate marketing και να αποκτήσεις ένα μικρό ή και μεγάλο εισόδημα από το blogging. Διάβασε εδώ 5 πράγματα που πρέπει να ξέρουν όλοι οι bloggers για το affiliate marketing αλλά και το άρθρο - βίντεο μου με το πως να βγάλεις λεφτά με το blogging.

 Άλλωστε, οι Bloggers έχουν γίνει ένα είδος influencers.

 Επομένως, το affiliate marketing είναι ιδανικό για την περίπτωση μας, ενώ όλα τα στατιστικά παγκοσμίως δείχνουν μια σταθερά δυναμική αύξηση σε πωλήσεις μέσω affiliate, γεγονός που ευνοεί ακόμα περισσότερο αυτή την άποψη.



#5. Οι μεγάλες αναρτήσεις. Αναφέρθηκε σχετικά και η Δέσποινα στο προηγούμενο άρθρο της. Η Google αγαπά τις μεγάλες αναρτήσεις. Μάλιστα, γράφει χαρακτηριστικά : "τα μεγάλα άρθρα θεωρούνται πιο ποιοτικά και ανεβαίνουν ψηλότερα στα αποτελέσματα"Διάβασε σχετικά το δωρεάν βιβλίο - οδηγό SEO για bloggers κεφάλαιο 14).

#6. Τα Guest posts δεν πέθαναν ακόμη. Όχι απλά δεν πέθαναν αλλά θεωρούνται από τις πιο δυναμικές πρακτικές να αυξήσεις τα Links Πίσω στο blog σου (και το site σου γενικά).

 Διάβασε εδώ πως μπορείς να γίνεις Guest blogger στο Edityourlife. Αν πάλι θέλεις να γράψεις στο δικό μου blog www.thekmprojects.gr, τότε μπορείς να διαβάσει στο σχετικό άρθρο μου εδώ.

#7. Email marketing κοινώς γνωστό και ως Newsletter. Εδώ και χρόνια στηρίζω την δημιουργία λίστας newsletter ακόμα και για τις bloggers.

 Σε παλαιότερο άρθρο μου στο Edityourlife έγραψα αναλυτικά γιατί είναι χρήσιμο να βάλεις newsletter στο Blog σου.

Για μένα ο σημαντικότερος παράγοντας για εμάς τις Bloggers είναι το χτίσιμο ενός ισχυρού community και οι αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες, όπως επίσης και η αύξηση των επισκέψεων στο Blog.

#8. Χρησιμοποίησε πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα. Οι αναγνώστες πλέον δεν αρκούνται απλά στην ανάγνωση.

 Θέλουν και τους αρέσει να βλέπουν και video, να ακούν το Podcast σου στο αυτοκίνητο, να βλέπουν και να μαθαίνουν νέα σου στο instagram και να βλέπουν επιπλέον πληροφορίες ακόμα και στο facebook.

 Σαφέστατα, αν ένα μέσο και μια πλατφόρμα δεν σε εκφράζει δεν είναι απαραίτητο να την υιοθετήσεις.

 Αλλά, αν μπορείς να ενισχύσεις το περιεχόμενο σου με βίντεο θα δεις ότι θα αποκτήσεις περισσότερο κοινό, αναγνώστες και followers παντού, θα αυξήσεις δηλαδή το εύρος της αναγνωρισιμότητας σου και θα διευρύνεις τον κύκλο σου.

 Ενώ μπορεί να βρεις και άλλους bloggers που ασχολούνται επίσης με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Διάβασε επίσης το άρθρο μου για το τι να διαλέξεις αν διχάζεσαι ανάμεσα στο blogging και το Youtube.

#9. Προώθηση μέσω Social Media. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες του internet διαθέτουν περισσότερους από ένα λογαριασμούς στα social media, εννοώ ότι δεν αρκούνται απλά σε μια πλατφόρμα.

 Έχουν facebook, instagram, ίσως και twitter, ίσως έχουν και λογαριασμό στην google, στο Youtube, τώρα έχει μπει και στην ζωή μας το Tik tok.

Αν κάτι θα πρέπει να σε προβληματίζει είναι πως να προωθήσεις καλύτερα το blog σου και αυτό θα γίνει με την σωστή χρήση των social media. 

Χρησιμοποίησε τα όλα για να προωθήσεις τα άρθρα σου εκεί. Διάβασε επίσης, πως μπορείς να προωθήσεις το blog σου.

#10. Να απαντάς και να νοιάζεσαι. Ίσως το πιο σημαντικό για όλους είναι η επαφή και η επικοινωνία.
 Πλέον έχει αντικατασταθεί από τις σχέσεις μέσω διαδικτύου.

 Όμως ο κόσμος συνεχίζει να αναζητά την επικοινωνία, ακόμα και αν έχει αλλάξει ο τρόπος που το κάνει.

 Αν κάτι ξεχωρίζει σε ορισμένους επιτυχημένους blogger είναι ότι απαντούν στα σχόλια που τους γίνονται. 

Προσπάθησε να αφιερώσεις λίγο χρόνο μέσα στην μέρα ή έστω μέσα στην εβδομάδα σου για να απαντάς στα σχόλια των αναγνωστών σου.


Διάβασε επίσης:


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Μπορείς με το πάτημα 1 κουμπιού να βοηθήσεις 1 ακόμα blogger να φτιάξει το blog και τη ζωή που ονειρεύεται! Γι'αυτό πάτα το share button και μοιράσου αυτό το άρθρο!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->