3 ασκήσεις για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά

Διάβασε επίσης

   Ήρθε το καλοκαίρι και κατέβασες τα αγαπημένα σου μπικίνι από το πατάρι (αν τα είχες ανεβάσει ποτέ, προσωπικά τα έχω στην ντουλάπα μου όλο το χρόνο. Μπορεί κάτι να προκύψει, να μην έχω εύκαιρο ένα μπικίνι βρε αδερφέ;) και κάθεσαι και το κοιτάς. Νιώθεις ότι ο χειμώνας έχει αφήσει το αποτύπωμά του και δεν ξέρεις αν θα δείχνεις το ίδιο με πέρσι φορώντας το αγαπημένο σου μαγιό. Μπορείς να δείχνεις πολύ καλύτερα από πέρσι!! Βάζοντας στο καθημερινό σου πρόγραμμα αυτές τις 3 ασκήσεις που βοηθούν να φύγει το λίπος μια και καλή από την κοιλιά!



Άσκηση 1:



    Θα χρειαστείς ένα ζευγάρι πατάκια (σαν αυτά του παρκέ, αλλά αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακόμα κι ένα πανάκι κάνει δουλειά) και μια μποσού (είναι αυτό το μπλε που μοιάζει με τραμπολίνο). Εναλλακτικά μπορείς να δημιουργήσεις εσύ ένα ύψωμα χρησιμοποιώντας ένα σκαμνάκι ή ακόμα και βιβλία. Αρκεί τα χέρια να ακουμπάνε σε ένα λίγο πιο ψηλό επίπεδο.
   Αρχική θέση: Τοποθετείς τα δάχτυλα των ποδιών πάνω στα πατάκια και στηρίζεις τους αγκώνες στην μποσού (ή το ύψωμα που έχεις δημιουργήσει) κρατώντας το σώμα σου σε θέση "σανίδας", δηλαδή ο κορμός πρέπει να είναι στην ευθεία. 
   Εκτέλεση: Μαζεύεις τα γόνατα κοντά στο στήθος (χωρίς να ακουμπάνε τα γόνατα στο δάπεδο) προσπαθώντας να διατηρήσεις τον κορμό ψηλά και απομακρύνεις τα γόνατα πάλι στην αρχική θέση. Επανέλαβε 10-15 φορές αυτή την κίνηση, ξεκουράσου για μερικά δευτερόλεπτα και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό άλλα 2 σετ.
Προσοχή: Όταν είσαι στη θέση "σανίδα" πρέπει να προσέχεις να μην "κρεμάει" η μέση προς τα κάτω. 

Άσκηση 2:



    Για αυτή την άσκηση θα χρειαστείς ένα βαράκι του 1 κιλού ή εναλλακτικά ένα μπουκαλάκι με νερό. 
   Αρχική θέση: Τοποθετείς το βαράκι ανάμεσα στα πέλματα και ενώνεις τα πόδια κρατώντας τα σε ορθή γωνία. Είσαι σε καθιστή θέση και κρατάς τον κορμό ευθεία ενώ στηρίζεις τα χέρια σου στο πάτωμα. 
  Εκτέλεση: Τεντώνεις τα πόδια ψηλά και τα απομακρύνεις ενώ παράλληλα πηγαίνεις τον κορμό προς τα πίσω. Και επιστρέφεις στην αρχική θέση. Όπως και στην προηγούμενη άσκηση, κάνεις 2-3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.
Προσοχή: Προσπάθησε να διατηρείς τον κορμό όσο πιο ευθεία γίνεται και να μην καμπουριάζεις. Αυτό θα το καταφέρεις εάν σε όλη τη διάρκεια της άσκησης σφίγγεις την κοιλιά.

Άσκηση 3 (η αγαπημένη μου, γυμνάζει το δύσκολο κάτω μέρος της κοιλιάς):



    Θα χρειαστείς ξανά το βαράκι (ή το μπουκάλι με νερό) και θα το τοποθετήσεις στα πόδια όπως στην προηγούμενη άσκηση.
  Αρχική θέση: Ξαπλώνεις στο πάτωμα έχοντας τα πόδια λυγισμένα σε ορθή γωνία.
  Εκτέλεση: Κατεβάζεις τα πέλματα μέχρι να φτάσουν την άκρη από το στρώμα διατηρώντας την ορθή γωνία στα πόδια. Και επιστρέφεις στην αρχική θέση. Πάλι κάνεις 2-3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.
Προσοχή: Η μέση πρέπει να παραμένει καλά "κολλημένη" στο πάτωμα. Προσπάθησε να σφίξεις την κοιλιά και απομάκρυνε τα πόδια μέχρι το σημείο που η μέση δεν ξεκολλάει από το πάτωμα.

Ευχαριστώ θερμά την Ελίνα Ανδριόλα, Πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς και το γυμναστήριο 2befit για τη φιλοξενία του!

Για επιπλέον άρθρα fitness και διατροφής, ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω:

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->