Πώς να χάσεις βάρος χωρίς να μετράς τις θερμίδες

Διάβασε επίσης

Πριν από αρκετά χρόνια είχα αγοράσει έναν θερμιδομετρητή. Από αυτά τα βιβλιαράκια που έχουν καταχωρημένες αλφαβητικά όλες τις τροφές και δίπλα από κάθε τροφή γράφουν την αντιστοιχία σε θερμίδες. Κάθε μέρα λοιπόν σημείωνα τι έτρωγα και το σύνολο των θερμίδων που λάμβανα. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό με έκανε δυστυχισμένη. Είχα μόνιμα ένα άγχος μη μου ξεφύγει τίποτα και επιπλέον δεν έχανα γραμμάριο. Μέχρι που αποφάσισα να πετάξω τον θερμιδομετρητή (δεν τον πέταξα ακριβώς, τον άφησα στην άκρη για μια ώρα ανάγκης) και βρήκα την υγειά μου. Γιατί υπάρχουν πιο απλοί τρόποι να ελέγχεις τι τρως από το να μετράς θερμίδες.



1. Μαγείρεψε μόνη σου το φαγητό σου. Το ψητό κοτόπουλο με σαλάτα είναι πάντα υγιεινή επιλογή, ακόμα κι αν το παραγγείλεις απ'έξω. Όμως μόνο αν το μαγειρέψεις εσύ μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα του αλατιού, την ποιότητα του λαδιού, την ποσότητα της ζάχαρης και την ποιότητα των υλικών που προσθέτεις. Επιπλέον τις περισσότερες φορές δεν είναι οι τροφές που παχαίνουν, αλλά ο τρόπος που μαγειρεύονται.

2. Να τρως συνειδητά. Αυτό μου πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβω. Όταν τρως πρέπει να έχεις όλη την προσοχή σου στραμμένη στο φαγητό. Ούτε τηλεόραση, ούτε facebook, ούτε instagram, ούτε youtube ούτε τίποτα από όλα όσα σου αποσπούν την προσοχή. Εστίασε στο φαγητό σου και θα παρατηρήσεις ότι χορταίνεις με πολύ μικρότερη ποσότητα. 


3. Χρησιμοποίησε μικρότερο πιάτο. Προσωπικά έχω την τάση να γεμίζω το πιάτο μου, κι ακόμα κι αν δεν θέλω να το αδειάσω το κάνω έστω και με το ζόρι. Εάν κι εσύ το συνηθίζεις αυτό, δοκίμασε να βάλεις το φαγητό σε μικρότερο πιάτο. Έχεις την αίσθηση ότι τρως περισσότερο ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Και για να λέμε και την αλήθεια η κανονική μερίδα που αντιστοιχεί σε ένα γεύμα είναι η μισή από αυτή που συνηθίζουμε να τρώμε. Οπότε μικρά πιάτα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

4. Πιες νερό. Έχω γίνει γραφική, αλλά το νερό είναι θαυματουργό για τα πάντα. Καταπολεμά την κατακράτηση, ενυδατώνει τον οργανισμό και το δέρμα, βοηθά στην απώλεια βάρους. Μην ξεχνάς λοιπόν πάντα να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα ποτήρι νερό, πριν φας οτιδήποτε άλλο. Και να έχεις κοντά σου όλη τη μέρα ένα μπουκάλι, ώστε να θυμάσαι να πίνεις.


5. Μην το παρακάνεις με τα ροφήματα. Όπου ροφήματα βλέπε smoothies, αναψυκτικά, χυμούς, αλκοόλ κτλ. Αν νιώσεις ότι πεινάς, καλύτερα να φας λίγους ξηρούς καρπούς ή μια μπάρα δημητριακών κι όχι να πιεις κάτι. Είναι κρυμμένες θερμίδες και για την ακρίβεια είναι βόμβα θερμίδων. Οπότε προσλαμβάνεις πολλές, δεν το καταλαβαίνεις και νιώθεις και πείνα από πάνω. Κανείς δεν το θέλει αυτό!

6. Πρόσθεσε πρωτεΐνες στη διατροφή σου. Η πρωτεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη μυικής μάζας, συμβάλλει στην απώλεια βάρους, μεταβολίζεται εύκολα χωρίς να μετατρέπεται σε λίπος, αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού και το κυριότερο, μειώνει το αίσθημα της πείνας. Πάρα πολλές τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, οπότε φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με αυτές! 

Εάν σε ενδιαφέρουν τα θέματα διατροφής, μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα παρακάτω άρθρα:
Βίλλυ από  Make up your dayz

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Κι εγώ θέλω να αδειαζω το πιάτο μου, ειδικά αν είμαι καλεσμένη κάπου και τότε είναι που σου γεμίζουν και το πιάτο βουνό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!! εμένα το πρόβλημά μου είναι ο μπουφές! Όλο λέω "Βίλλυ κρατήσου, ντροπή" και παράλληλα γεμίζω το πιάτο!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->