Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018

Συνταγή για Ζεστό Κρασί με μπαχαρικά - Glühwein

Η παράδοση εδώ στο EditYourLife Magazine θέλει να μοιράζομαι μαζί σου μια συνταγή για γιορτινό ποτό αυτές τις ημέρες. Έτσι λοιπόν μετά τη συνταγή για λικέρ μανταρίνι που σου έδωσα πέρσι και είμαι σίγουρη ότι έχεις ήδη φτιάξει, φέτος σκέφτηκα να φτιάξουμε παρέα και να απολαύσουμε Ζεστό Κρασί με Μπαχαρικά, το γνωστό Glühwein.



Το Glühwein είναι ένα παραδοσιακό ποτό, πολύ δημοφιλές στις γερμανόφωνες χώρες, το οποίο σερβίρετε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ουσιαστικά, είναι η χειμωνιάτικη εκδοχή της Σαγκρία. Ενδεχομένως να το έχεις προσέξει και εσύ στα ράφια μεγάλων super market αλλά εγώ σήμερα θα σου δώσω τη συνταγή για να το φτιάξεις μόνη σου. Γιατί και πιο οικονομική είναι και ως γνωστό ότι φτιάχνει κανείς μόνος του είναι - τις περισσότερες φορές - καλύτερο από το έτοιμο. Επιπλέον το θεωρώ ως μια πολύ καλή πρόταση ποτού για γιορτινά πάρτι και συγκεντρώσεις, δεδομένου ότι μπορείς να το ετοιμάσεις από νωρίς και να το διατηρήσεις ζεστό, πάνω στο μάτι της κουζίνας σου.



 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ - GLÜHWEIN

Προετοιμασία: 20 λεπτά 

Υλικά για περίπου 1.5 λίτρα
2 μπουκάλια κόκκινο κρασί (2 x 750 ml)*
½ φλ. μέλι (ή 1 φλ. ζάχαρη)
6 γαρύφαλλα (καρφάκια)
3 αστεροειδής γλυκάνισοι
3-4 ξυλάκια κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1 μοσχοκάρυδο (ολόκληρο)
2 πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
100 ml κονιάκ
ξυλάκια κανέλας & φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μέλι, τις φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού και όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τόσο κρασί, όσο να καλύψει τα υλικά μας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά (από το σημείο βρασμού) ανακατεύοντας τακτικά για να διαλυθεί το μέλι (ή η ζάχαρη).

2. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ένταση και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, το κονιάκ και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Μόλις το μείγμα μας ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

3. Σερβίρουμε το ζεστό κρασί σε χαμηλά ποτήρια, γαρνίροντάς το με ½ φέτα πορτοκάλι και 1 ξυλάκι κανέλας. Εναλλακτικά εάν το ετοιμάσουμε για πάρτι μπορούμε να το σερβίρουμε σε κανάτα ώστε να εξυπηρετούνται οι καλεσμένοι μόνοι τους.

Στην υγειά σας!

Σημ.
1. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ακριβό κρασί. Ακόμα και με τα πολύ οικονομικά μπορούμε να έχουμε υπέροχο ζεστό κρασί. Επιλέξτε κάποιο ημίγλυκο κόκκινο, Cabernet Sauvignon, ή Merlot.
2. Μπορούμε να το διατηρήσουμε ζεστό, μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στο μάτι για πολλές ώρες. Επιπλέον μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να το ξαναζεστάνουμε την επόμενη ημέρα.

Εάν φτιάξεις αυτή  τη συνταγή, μην ξεχάσεις να την μοιραστείς μαζί μας στο Instagram κάνοντάς μας tag και χρησιμοποιώντας το #myeditlife. 



Ioanna Limberopoulou
Ioanna Limberopoulou

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!