Θέλεις να ξεκινήσεις ένα blog; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις

Διάβασε επίσης

Δεν είναι λίγες οι κοπέλες που μου ζητούν συμβουλές για το πως να φτιαξουν ένα blog. Και ομολογώ ότι με πιάνουν λίγο απροετοίμαστη πάντα, καθώς είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να τους πω που σχεδόν πάντα καταλήγω να τους στέλνω άπειρα Links σε video και άρθρα, που δεν ξέρω αν τελικά τους βοηθάω ή απλά τους μπερδεύω περισσότερο. Αυτό το άρθρο ήρθε να βάλει τα πράγματα όχι στην θέση τους αλλά σε μια σειρά. Αν θέλεις κι εσύ να ξεκινήσεις το δικό σου blog τότε αυτή η ανάρτηση είναι για σένα!Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Θέλεις να φτιάξεις ένα blog; Πολύ ωραία!

Επειδή και εγώ κάποτε ήμουν πρωτάρα στο blogging οφείλω να ομολογήσω ότι καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι. Και τότε, το 2010 που ξεκίνησα το TheKMProjects (με άλλο όνομα αρχικά) τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Τώρα εγώ θα προσπαθήσω να σου τα εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται.

#1. Γιατί να αρχίσεις το blogging; Ελπίζω όχι για τους λάθος λόγους. Δεν ξέρω αν διάβασες το άρθρο μου με τους 5 μύθους για το blogging που πρέπει να καταρρίψεις, με έναν από τους μεγαλύτερους να είναι η δόξα και το χρήμα. Αν το κάνεις για την δόξα και το χρήμα, άλλαξε πλώρη. Γίνε τραγουδίστρια ή ποδοσφαιριστής καλύτερα.Το Blogging είναι ένας σπουδαίος τρόπος εξωτερίκευσης της δημιουργικότητας αλλά και της προσωπικότητας σου που σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς με αυτό που αγαπάς και να έρθεις σε επαφή διαδικτυακά (κι όχι μόνο) με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη.

Αν ξεκινάς τώρα να φτιάχνεις το blog σου σίγουρα θα σου φανεί πολύ χρήσιμο το  μηνιαίο blog planner που χρησιμοποιούμε κι εμείς για να οργανώσουμε τις αναρτήσεις μας. Μπορείς να το κατεβάσεις και να το τυπώσεις   δωρεάν για να οργανώσεις κι εσύ σωστά την ύλη του blog σου!#2. Θα πρέπει να επιλέξεις θεματολογία. Άλλοι ξεκινούν με την πλατφόρμα εγώ θα ξεκινήσω με την θεματολογία. Για ποιο λόγο θέλεις ένα blog; Τι σκοπούς θα εξυπηρετεί; Γιατί πρώτα θα βρεις αυτό και αφού βρεις την θεματολογία θα επιλέξεις την πλατφόρμα που θα σε φιλοξενήσει. Αν θέλεις βοήθεια μπορείς να διαβάσεις το άρθρο της Δέσποινας για το πως να βρεις τη θεματολογία του blog σου σε 3 απλά βήματα. Και φυσικά μην ξεχάσεις να διαλέξεις το όνομα του Blog σου. Στα μαθήματα blogging σου είχα μιλήσει για το πως θα ονομάσεις το Blog σου , αλλά έχε κατά νου ότι θα πρέπει να βρεις το κατάλληλο όνομα για να είναι πιο SEO friendly, ενώ θα πρέπει να αγοράσεις το domain, για να αποφύγεις url με το αντιαισθητικό www.toblogsou.blogspot.com.

#3. Πλατφόρμα. Εδώ έχει όντως σημασία αν έχεις σκεφτεί θεματολογία. Το λέω αυτό γιατί τόσο το blogger όσο και το wordpress έχουν τα θετικά και αρνητικά τους. Δεν είμαι φανατική κανενός από τα δύο. Αναγνωρίζω και στα δύο θετικά. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι για ένα αφηγηματικό blog ίσως είναι καλύτερος ο Blogger, ενώ για ένα blog με χειροτεχνία, το wordpress δίνει περισσότερες δυνατότητες για δημιουργία eshop μέσω του woocommerce. Επίσης, σε ένα guest post μου στο Despina's Studio είχα γράψει αναλυτικά γιατί προτιμώ τον Blogger. Ίσως θα ήθελες να του ρίξεις μια ματιά.

#4. Ο σχεδιασμός του blog σου. Από τα templates μέχρι την δομή του, η σχεδίαση του Blog σου είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό για να φτιάξεις το blog που ονειρεύεσαι ο οποίος έρχεται με FREEBIES. Και για να αποφύγεις τα λάθη, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο με τα 12 συνηθισμένα λάθη στη σχεδίαση ενός blog.


#5. Content is king. Ώρα να βγάλεις τα σώψυχα σου στο blog σου. Αυτό που θα γράψεις είναι το σημαντικότερο, γιατί αυτό θα μοιραστείς με τους αναγνώστες σου. Μπορείς να διαβάσεις εδώ πως να γράφεις ευκολοδιάβαστες αναρτήσεις. Αλλά και τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις προκειμένου οι αναρτήσεις σου να διαβάζονται.Αυτό ήταν! Είμαι σίγουρη ότι το νέο σου blog θα σκίσει. Από μένα να ευχηθώ Καλή Επιτυχία!


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις συνεχώς κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου να ξεκινήσεις το δικό σου blog. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.


Αν ξεκινάς τώρα να φτιάχνεις το blog σου σίγουρα θα σου φανεί πολύ χρήσιμο το  μηνιαίο blog planner που χρησιμοποιούμε κι εμείς για να οργανώσουμε τις αναρτήσεις μας. Μπορείς να το κατεβάσεις και να το τυπώσεις   δωρεάν για να οργανώσεις κι εσύ σωστά την ύλη του blog σου!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->