Πως να είσαι η τέλεια οικοδέσποινα στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν

Διάβασε επίσης

Μερικές συμβουλές που έμαθα από την μαμά μου και την αδερφή μου για το πως να είσαι η τέλεια οικοδέσποινα στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

 Γιατί ως γνωστόν δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν


1. Η διακόσμηση είναι το πάν, αλλά δεν είναι πάντα αυτή που πρέπει. Τι εννοώ; Όταν απλά ξεθάβεις ότι χριστουγεννιάτικα στολίδια που έχεις και τα αραδιάζεις στο σπίτι, αυτό δεν είναι χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Προτίμησε να μείνεις σε κάτι απλό που θα ξεχωρίζει και θα δίνει γιορτινή νότα στο χώρο χωρίς υπερβολές.
  • Αν το μόνο που έχεις στολίσει είναι το δέντρο σου δοκίμασε να μαζέψεις μερικά κουκουνάρια ή ακόμα και κλαδιά από πεύκα και στόλισε τα απλά με κόκκινες ή χρυσές κορδέλες.
  •  Προτίμησε να επιλέξεις κάτι μονόχρωμο που να ταιριάζει με το χώρο σου αλλά και το δέντρο σου. 
  • Αν σου αρέσει να τολμάς και ταιριάζει με το χώρο δοκίμασε ένα διαφορετικό χρωματικό συνδυασμό. Για παράδειγμα μπλε με ασημί, σκούρο πράσινο με χρυσό ή ακόμα και  παστέλ Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 

2. Δημιούργησε άνετες γωνιές. Αν θέλεις να κάνεις τους καλεσμένους σου να νιώσουν άνετα, δώσε μια πιο χαλαρή νότα στην διακόσμηση με μαξιλαράκια και ριχτάρια χριστουγεννιάτικα ή απλά σε γιορτινά χρώματα. Δες εδώ μερικές ιδέες διακόσμησης για να κάνεις το χώρο σου πιο άνετο

3. Οργανώσου! Το πιο σημαντικό σε ένα Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, ακόμα και αν αυτό γίνεται στο σπίτι, είναι να έχεις αρκετά ποτήρια και πιάτα. Βγάλε τα καλά σου ποτήρια από το ντουλάπι (αν δεν τα ευχαριστηθείς τώρα τότε πότε;) και φρόντισε να έχεις έτοιμα αρκετά για να εξυπηρετήσεις τους καλεσμένους σου. Πάντα να έχεις ετοιμάσει μερικά ποτήρια παραπάνω από τα άτομα που περιμένεις. Το ίδιο ισχύει και για τα πιάτα. Αν θες ρίξε μια ματιά και στο άρθρο της Ιωάννας για το πως να οργανωθείς εγκαίρως για τις γιορτές.

4. Στην υγειά μας! Βεβαιώσου ότι έχεις όλα τα απαραίτητα ποτά σε αρκετή ποσότητα. σίγουρα δεν είσαι υποχρεωμένη να έχεις τα πάντα σαν να επρόκειτο για μπαρ. Αλλά θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα ουίσκι, μια βότκα, κρασί και αν θέλεις μπύρες. Δοκίμασε να ετοιμάσεις fruit panch ή μάθε τη συνταγή από το αγαπημένο σου cocktail. Εγώ προσωπικά λατρεύω το Gluhwein της θείας μου, αυτό το γλυκό ζεστό κρασί που πίνουν οι Γερμανοί. Για αυτό και τα Χριστούγεννα στην θεία μου είναι τα καλύτερα. Αν θέλεις μπορείς να ετοιμάσεις το δικό σου λικέρ. Η Ιωάννα χθες μας έδειξε πως να φτιάξουμε λικέρ μανταρίνι σε δέκα λεπτά. Γενικά είναι ωραίο να έχεις ένα ποτό τύπου απεριτίφ για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου. Άσε που θα τους εντυπωσιάσεις κιόλας.

candle, celebration, champagne, χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν

5. Δοκίμασε να διακοσμήσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με λίγα κεράκια και κόκκινες λεπτομέρειες. Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζονται υπερβολές. Μπορείς ακόμα και να γεμίσεις ένα μπολ με χριστουγεννιάτικες μπάλες και να το βάλεις στο κέντρο του τραπεζιού ή να ετοιμάσεις κόκκινα καρτελάκια με τα ονόματα των καλεσμένων και την θέση τους στο τραπέζι για να δώσεις μια μεγαλύτερη επισημότητα. Αν αναζητάς την έμπνευση μπορείς να δεις εδώ μερικές προτάσεις για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου.

6. Διασκέδαση. Και ερχόμαστε στο βασικότερο όλων. Την διασκέδαση. Γιατί καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, τώρα ήρθε η ώρα της διασκέδασης. Αν στην παρέα αρέσουν τα παιχνίδια με τα χαρτιά καλό είναι να προμηθευτείς 2 τουλάχιστον τράπουλες (γιατί τα περισσότερα παιχνίδια απαιτούν δύο τράπουλες. Αν πάλι θέλεις να ξεφύγεις από το τετριμμένο δοκίμασε να βρεις μίνι ρουλέτες ή "Πάρτα όλα" ( το αγαπημένο μου). Αν δεν έχετε μάρκες ή δεν θέλετε να παίξετε με λεφτά, μπορείτε να παίξετε με φασόλια. Εμείς αυτό κάναμε όταν ήμαστε παιδιά. Αν ωστόσο δεν θέλεις να παίξεις κάτι τόσο "τζογαδόρικο" πολλά παιχνίδια επιτραπέζια μπορούν να σας βοηθήσουν να διασκεδάσετε με τους φίλους σας αυτήν την βραδιά.

7. Μικρά δωράκια. Δοκίμασε να ετοιμάσεις μικρά δωράκια για τους καλεσμένους σου για να πάρουν μαζί τους όταν φεύγουν από το σπίτι. Στο άρθρο μου της προηγούμενης εβδομάδας είχα γράψει ιδέες για δωράκια στους καλεσμένους σας. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά και εκεί για περισσότερες ιδέες.


Αν δεν είσαι οικοδέσποινα αλλά καλεσμένη σε τραπέζι διάβασε εδώ τα do's and dont's του καλεσμένου.

Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->