Γιατί δε χάνω βάρος; 10 λόγοι που σε εμποδίζουν να αδυνατίσεις - Body & Mind

Διάβασε επίσης

    Στο Μ+ της Maybelline βρίσκεις tips και tutorials για την ομορφιά και τη μόδα, αλλά και μοναδικές εκπτώσεις. Κάνε τη δωρεάν εγγραφή σου σήμερα>>>

   Και στο γυμναστήριο γράφτηκες. Και για τρέξιμο πηγαίνεις. Και ελάττωσες τον αριθμό των ημερήσιων θερμίδων. Και έλεγξες τον οργανισμό σου για τυχόν θέματα που μπορεί να υπάρχουν και να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού σου. Και έκοψες μαχαίρι τα γλυκάκια. Και να έχει κολλήσει η ζυγαριά; Ε όχι, αυτό πάει πολύ. Τι άλλο να κάνεις δηλαδή;;

why I am not loosing weight-10 reasons that prevent you from loosing weight


Δεν υπάρχει γυναίκα σε αυτόν τον πλανήτη που κατοικούμε, που να έχει προσπαθήσει να χάσει βάρος και να μην έχει κολλήσει η ζυγαριά. Φυσικά το ίδιο συνέβη και σε εμένα. Και στερήσεις και τρίωρα στο γυμναστήριο που μου φαίνονταν αιώνες και να μην τρώω μετά τη δύση του ήλιου (εννοείται ότι προσπάθησα να κάνω τη διατροφή των μοναχών Σαολίν) και τα κιλά να έχουν πεισμώσει. Αφού το εξέτασα το θέμα σε βάθος και ζήτησα και τη γνώμη διατροφολόγου, βρήκα επιτέλους τις εξής συνήθειες που με εμποδίζουν να χάσω βάρος. Μήπως έχεις κι εσύ κάποια από αυτές;

1. Δεν πίνεις αρκετό νερό. Ξέρω ξέρω ξέρω. Έχεις βαρεθεί να το ακούς, άσε που δεν το πολυπιστεύεις κιόλας. Ούτε εγώ, μέχρι που το εφάρμοσα. Πολύ νερό. Τόσο που φοβήθηκα ότι θα με κυνηγήσουν οι οικολογικές οργανώσεις. Τόσο που είχα ενοχές. Και από τις ενοχές μου άρχισα να ψάχνω οικολογικούς τρόπους πλυσίματος ρούχων και πιάτων. Δοκίμασε να πίνεις περισσότερο νερό και θα δεις όχι μόνο τα κιλά να φεύγουν "νεράκι" αλλά και το δέρμα σου πιο ενυδατωμένο! Και όχι το νερό δεν προκαλεί κατακράτηση και φούσκωμα. Το νερό τα διώχνει αυτά! Ναι σου λέω!

2. Μήπως βάζεις λίγο παραπάνω αλατάκι; Μια και το έφερε η κουβέντα (για την κατακράτηση λέω), μήπως το τσιμπάς λίγο το αλατάκι; Δε λέω να το κόψεις εντελώς, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιείς με μέτρο. π.χ. στο φαγητό βάλε όση ποσότητα χρειάζεται μόνο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος κι όχι όταν είσαι στο τραπέζι κι έχεις το πιάτο μπροστά σου. Για να αποφύγεις τον πειρασμό κρύψε το αλάτι μόλις τελειώσεις με το μαγείρεμα. Όταν τρως φαγητό απ'έξω μην προσθέτεις έξτρα αλάτι, έχουν ήδη βάλει πολύ. Όταν παραγγέλνεις σουβλάκια μπορείς να ζητήσεις να μην προστεθεί έξτρα αλάτι στο τέλος. Μη σου κάνει εντύπωση, θα δεις τρομερή διαφορά στην κατακράτηση υγρών. Και θα χρειαστείς και πολύ λιγότερη Coca Cola για να ξεδιψάσεις.

why I am not loosing weight-10 reasons that prevent you from loosing weight


3. Σουβλάκια. Όχι όχι όχι όχι. Δε σου λέω να τα κόψεις, ποια είμαι εγώ που θα σου πω κάτι τέτοιο. Μπορείς όμως να κάνεις μικρές αλλαγές. Προσωπικά άλλαξα την παραγγελία μου. Αντί να παραγγείλω πίτα με γύρο χοιρινό και σως, πλέον παραγγέλνω πίτα με καλαμάκι χοιρινό, ντομάτα, μαρούλι και σως γιαουρτιού. Αν αφαιρέσεις τις πατάτες και τη σως γλιτώνεις εκατοντάδες θερμίδες χωρίς υπερβολές. Αν σου αρέσει το τζατζίκι ακόμα καλύτερα, είναι πιο ελαφρύ και από τη σως γιαουρτιού. Και χωρίς έξτρα αλάτι, ναι;

4. Πρωινό πήρατε; Α π α ρ α ι τ ή τ ω ς. Πώς αλλιώς θα δώσεις το boost στο μεταβολισμό σου να αρχίσει να δουλεύει;; Και μη μου πεις ότι δεν προλαβαίνεις, όχι αυτό δεν είναι δικαιολογία. Μπορείς να βρεις εύκολες και υγιεινές και νόστιμες επιλογές εδώ. Μπορείς επίσης να δεις και τι παραγγέλνει η Κατερίνα το πρωί στη δουλειά. Λύσεις υπάρχουν.

why I am not loosing weight-10 reasons that prevent you from loosing weight


5. Ήπιες κι ένα ποτηράκι παραπάνω. Εάν το ρίχνεις έξω μια στο τόσο, δεν υπάρχει θέμα και δεν είναι άξιο αναφοράς. Αλλά μήπως το παρακάνεις με τα κοκτέιλ; Στο αλκοόλ υπάρχουν κρυμμένες θερμίδες και επιπλέον προκαλεί και κατακράτηση. Πρόσθεσε τη ζάχαρη που βρίσκεται στα κοκτέιλ (και στο ότι ποτέ δε σταματάς στο πρώτο). Πρόσθεσε και την πείνα που νιώθεις μετά από μερικά ποτά κι ένα γερό ξενύχτι και που σε οδηγεί στην πλησιέστερη καντίνα βρώμικου. Βέβαια επαναλαμβάνω ότι αν αυτό γίνεται σε αραιή συχνότητα δεν υπάρχει πρόβλημα. Μήπως όμως γίνεται κάθε Παρασκευο-Σάββατο;

6. Κοιμάσαι αρκετά; Το ότι ο οργανισμός σου χρειάζεται 8 ώρες ύπνου δεν είναι μύθος. Πρέπει να του δώσεις το χρόνο που χρειάζεται για να χαλαρώσει και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που πήρε. Η αϋπνία φέρνει εκνευρισμό, πείνα, προκαλεί κατακράτηση, και δε βοηθάει καθόλου στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

7. Μην κάνεις γυμναστική με άδειο στομάχι. Όχι μόνο δε βοηθάς στην απώλεια λίπους, αλλά έτσι καταλήγεις να χάνεις μυική μάζα κι όχι λίπος. Κι εσύ θέλεις να κρατήσεις τους μυς και να διώξεις το λίπος. Δες εδώ τι να κάνεις πριν το γυμναστήριο για να έχεις όφελος 100%.

8. Τρως όρθια/ γρήγορα/ περπατώντας. Αυτή η συνήθεια χωρίς να το καταλαβαίνεις σε οδηγεί στο να τρως περισσότερο. Επειδή βρίσκεσαι σε κίνηση, άρα σε ένταση, καταναλώνεις μεγαλύτερες ποσότητες ή περισσότερες θερμίδες χωρίς να υπάρχει λόγος και το χειρότερο: χωρίς να το απολαμβάνεις.

why I am not loosing weight-10 reasons that prevent you from loosing weight

9. Το παρακάνεις με τους χυμούς και τα smoothies. Ναι ακόμα κι αυτά όταν καταναλώνονται χωρίς μέτρο είναι θερμιδικές παγίδες. Μπορεί ένας φυσικός χυμός να αντικαταστήσει ένα σνακ, όχι όμως να τον πίνεις αντί για νερό για να καλύψεις τη δίψα σου. Σκέψου μόνο ότι λαμβάνεις όλες τις θερμίδες των φρούτων και των υλικών που περιέχουν τα smoothies, χωρίς να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά, καθώς πολλά από αυτά βρίσκονται στις φλούδες των φρούτων.

10. Αγχώνεσαι. Το ήξερες ότι το άγχος, το στρες και η πίεση επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου; Ακόμα και η εμμονή για την απώλεια βάρους λειτουργεί ανασταλτικά, έστω και σε ψυχολογικό επίπεδο. Άλλωστε δεν έχεις προσέξει ότι όταν σου "κολλάει" κάτι, τότε αυτό δεν εξελίσσεται, ενώ όταν χαλαρώνεις τότε αυτό κυλάει από μόνο του; Κάτι αντίστοιχο λοιπόν συμβαίνει και με την προσπάθεια απώλειας κιλών!

Εσύ ποια κακιά συνήθεια έχεις; Και ποια έχει διώξει μια και καλή;

Για παραπάνω θέματα διατροφής και για έξτρα ιδέες για να ξεγελάσεις την πείνα και τη ζυγαριά, διάβασε τα παρακάτω:

Βίλλυ από Make up your dayz

4 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Είσαι θεά τέλος!
    Εξαιρετικό άρθρο και μας αφορά όλες!
    (πάω να πιω νερό)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!!! ευχαριστώ Τζίνα μου!! Νερό το θαυματουργό (βλέπεις διαφορά ακόμα και σε μία ημέρα)!!

      Διαγραφή
  2. Από όλα αυτά κάνω το 4, το 7,το 8 και το 9 σωστά, στα άλλα έχω σίγουρα περιθώρια βελτίωσης!Πολύ χρήσιμο το άρθρο σου , Βϊλλυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ Δέσποινα!! Και αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά! Προσπάθησε να προσθέσεις και το νερό, είναι εύκολο και εφόσον δεις διαφορές από την πρώτη κιόλας μέρα, μετά θα θέλεις να το κάνεις από μόνη σου!! :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->