Tips για να χάσεις εύκολα τα κιλά της καραντίνας

Διάβασε επίσης

Το ζήσαμε κι αυτό. Κι εύχομαι να μην χρειαστεί να το ξαναζήσουμε. 

Η καραντίνα ήταν ίσως η πιο αμφιλεγόμενη περίοδος των τελευταίων χρόνων.

 Αν το λέω και σωστά γιατί δεν ξέρω πώς να την χαρακτηρίσω. 

  • Στην αρχή κοιμήθηκα λίγο παραπάνω, το χρειαζόμουν. 
  • Μετά ασχολήθηκα με το σπίτι, το χρειαζόταν. 
  • Μετά άρχισα να μαγειρεύω. Αυτό δεν χρειαζόταν αλλά είπα να το δοκιμάσω. 
  • Μετά άρχισα να κάνω γυμναστική. Νύχτα μέρα. Όλη μέρα. Ένιωθα ότι το σώμα μου το χρειαζόταν. Παράλληλα άρχισα να διαβάζω όσα βιβλία είχα αφήσει στην άκρη, για όταν θα έχω χρόνο.Είχα άπλετο άλλωστε. 
  • Μετά άρχισα να κάνω διαλογισμό.
  •  Δοκίμασα καινούρια χόμπυ τα οποία εγκατέλειψα μετά από μία δύο προσπάθειες, πήρα αποφάσεις από τις οποίες δεν κράτησα καμία, ίσως μία ή δύο, έκανα υπομονή και απλά περίμενα να περάσει.

 Φαντάζομαι όμως ότι μαντεύεις τι έκανα καθημερινά κι ανελλιπώς, έτσι δεν είναι; 

Έτρωγα ό,τι έβρισκα μπροστά μου. Συνεχώς κάτι μασούσα.

 Μπροστά στην τηλεόραση, μπροστά από ένα βιβλίο, μπροστά από το λάπτοπ, μπροστά από τον τοίχο απλά κοιτάζοντάς το, πάνω στο στρώμα της yoga, πάνω στο κρεβάτι, πάνω στον καναπέ, οπουδήποτε κι οποτεδήποτε κάτι μασουλούσα. 

Δεν ξέρω αν ήταν από πείνα (ξέρω. δεν ήταν.), από ανία, από ανασφάλεια, από ταραχή, το αποτέλεσμα ήταν ένα. Να μην μου κουμπώνει το τζην. 

Εάν βίωσες κι εσύ κάτι αντίστοιχο συνέχισε να διαβάζεις. Αν όχι, συνέχισε να κάνεις αυτό που έκανες πριν ανοίξεις αυτό το άρθρο.




Κι όμως το να χάσεις μερικά κιλά που πήρες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι και τόσο δύσκολο. Όσο εύκολα τα πήρες, με μία σχετική ευκολία μπορείς να τα χάσεις και να επανέλθεις. Και φυσικά ξεκινάμε με τα σνακς. Είσαι σίγουρη ότι το σνακ που έχεις μαζί σου στη δουλειά είναι θρεπτικό, χορταστικό και δεν σε φορτώνει με έξτρα θερμίδες. Μία ματιά σε αυτό το άρθρο θα σε πείσει και θα σου δώσει ιδέες για σνακς με λιγότερες από 100 θερμίδες!

Εάν δεν είσαι τύπος του γυμναστηρίου κι από αυτούς που "ιδρώνουν τη φανέλα" σου έχω ευχάριστα νέα! Οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα. Ίσως έχεις βαρεθεί να το διαβάζεις γιατί το λέω συνέχεια. Είναι αλήθεια όμως. Και υπάρχουν τροφές που συμβάλουν κάπως στην καύση λίπους από την κοιλιά. Αμέ! Δες ποιες εδώ και ίσως η απώλεια κιλών να μη σου φανεί και τόσο δύσκολη!


Πρωινό τρως; Υποθέτω ότι η απάντηση είναι θετική. Τι πρωινό τρως όμως; Του πρωταθλητή ή του τύπου που δουλεύει στο γραφείο; Κι αν τρως το πρωινό του πρωταθλητή, είσαι όντως πρωταθλητής ή κάνεις καθιστική ζωή; Το πρωινό είναι όντως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας γιατί πρέπει να εφοδιάσεις τον οργανισμό σου με τα απαραίτητα στοιχεία για να ανταπεξέλθειςστις απαιτήσεις της ημέρας. Όμως ποιες είναι οι κατάλληλες και απαραίτητες τροφές; Και τελικά το πρωί είναι η καλύτερη ώρα να καταναλώσουμε υδατάνθρακες;

Μήπως είσαι από αυτούς που λένε "Θα φάω μια σαλατούλα για μεσημεριανό" και όντως τρώνε μια σαλατούλα, και απορούν, γιατί αφού τρώνε μια σαλατούλα δεν βλέπουν διαφορά στα κιλά τους; Θεωρώντας ότι τρέφεσαι σωστά γενικά και δεν υποσιτίζεσαι (γιατί ο υποσιτισμός δεν οδηγεί πάντα στην απώλεια κιλών και είναι καταστροφικός αλλά αυτό θα το συζητήσουμε άλλη στιγμή), τι λάθος μπορεί να κάνεις με τη σαλάτα σου και να μην είναι και τόσο υγιεινή επιλογή τελικά; Και τι πρέπει να διορθώσεις; Φυσικά όλες τις απαντήσεις θα τις βρεις σε αυτό το άρθρο. Κλικ για να το διαβάσεις!

Τώρα εάν το θέμα σου δεν είναι το φαγητό, αλλά οι βραδινές λιγούρες, αρχικά να σου πω ότι συμπάσχω. Άσε που μετά την καραντίνα οι βραδινές ατασθαλίες ίσως έγιναν και η νέα αγαπημένη συνήθεια. Και ποια είμαι εγώ που θα σου πει να τις κόψεις; Δεν χρειάζεται! Ίσως κάποιες μικρές μετατροπές χρειάζονται! Κι έτσι και τις βραδινές λιγούρες σου θα καλύψεις και κιλά δεν θα πάρεις! Win win!

Τέλος, εάν τα έχεις δοκιμάσει όλα, τα κάνεις όλα σωστά, ωστόσο εξακολουθείς να μην χάνεις βάρος, μην απελπίζεσαι. Εάν δεν συντρέχει κάποιος λόγος υγείας, συνήθως είναι αυτές οι 5 μικρές παγίδες στις οποίες όλοι υποκύπτουμε. Είναι πιο απλό από ότι φαντάζεσαι. Είναι πιο εύκολο από ότι περιμένεις! Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις ποιοι είναι οι 5 λόγοι που ενώ τα κάνεις όλα σωστά, δεν μπορείς να χάσεις βάρος. Και εδώ για να δεις 2 πολύ απλές διατροφικές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->