Μικρά μυστικά για να μην πάρεις κιλά τα Χριστούγεννα

Διάβασε επίσης

Κοίτα να δεις τώρα που δεν ξέρω πώς να γράψω αυτό το άρθρο. Θα το πω μια κι έξω. Διάβασέ το για να μην γράφουμε μετά "Πώς να χάσεις τα κιλά των γιορτών".

 Το καταλαβαίνω, δεν είσαι σε αυτό το mood, ετοιμάζεις το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ξεσηκώνεις συνταγές από το internet, από τη μαμά σου και από τις φίλες σου, κανονίζεις εξόδους για φαγητό, ψάχνεις τι θα φορέσεις, πώς να φτιάξεις μαλλιά, νύχια, πώς θα εντυπωσιάσεις και το τελευταίο που σε απασχολεί είναι η διατροφή και πώς να μην πάρεις κιλά. Και πολύ καλά κάνεις! Δεν θα σου πω να ζεις με το άγχος.

 Γι' αυτό και δεν έχω να σου προτείνω ακραία πράγματα. Μόνο πολύ απλά και μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να "ισορροπήσεις" από τραπέζι σε τραπέζι και κανείς δεν θα καταλάβει ότι είσαι λιγάκι πιο "προσεκτική". Και μετά δεν θα αγωνιάς να χάσεις τα κιλά που πήρες. Γιατί δεν θα πάρεις ούτε γραμμάριο!



1. Πιες πολύ νερό. Ναι, ναι. Πολυφορεμένο. Το έχουμε αναλύσει άπειρες φορές. Πόσο ευλαβικά το ακολουθείς? Κι αν δεν θέλεις άλλο νερό, στρέψου στο πράσινο τσάι. Επίσης το πράσινο τσάι είναι μια πολύ καλή εναλλακτική όταν θέλεις να βγεις για 4η φορά για καφέ μέσα στην ημέρα. Νερό και πράσινο τσάι και οι τοξίνες από τον οργανισμό πάνε περίπατο. Μαζί με αυτές και η κατακράτηση.

2. Περιορίσου σε ένα γλυκό. Δε χρειάζεται να φας 3 μελομακάρονα για να μην παρεξηγηθεί η οικοδέσποινα, αρκεί ένα. Και κυρίως προτίμησε τα σπιτικά γλυκά κι όχι αυτά του εμπορίου. Σε ένα πολύ γενικό πλαίσιο τα μελομακάρονα, οι δίπλες και το τσουρέκι είναι πιο θρεπτικά από τους κουραμπιέδες και τη βασιλόπιτα, κυρίως λόγω του μελιού. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν θα φας βασιλόπιτα. Απλά περιόρισε τα γλυκά που καταναλώνεις τις υπόλοιπες μέρες. Ένα άλλο tip είναι να προτιμήσεις τις μπουκίτσες, γλυκά σε μικρό μέγεθος, έτσι μπορείς να δοκιμάσεις περισσότερες γεύσεις σε μικρή ποσότητα!

3. Μη μένεις νηστική όλη μέρα. Ένα συχνό λάθος που κάνουμε όταν ξέρουμε ότι θα πάμε σε τραπέζι το βράδυ είναι να μην τρώμε τίποτα την υπόλοιπη μέρα. Λάθος. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταναλώσεις πολύ μεγαλύτερες ποσότητες κι επιπλέον δεν θα έχεις δώσει καύσιμο στον μεταβολισμό σου για να λειτουργήσει. Κατανάλωσε ένα ελαφρύ γεύμα στη διάρκεια της ημέρας, φάε και το πρωινό σου και τα φρούτα σου ενδιάμεσα. Έτσι θα έχεις μια πιο ισορροπημένη διατροφή και θα αποφύγεις να φύγεις από το τραπέζι με βαρύ στομάχι.

4. Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Κι όμως τα Χριστούγεννα το κυρίως γεύμα δεν είναι και τόσο παχυντικό. Η γαλοπούλα είναι πολύ ελαφριά, και πολύ θρεπτική. Χωρίς τη γέμιση. Με τη γέμιση αλλάζει λίγο το σκηνικό. Όμως ό,τι και να επιλέξεις να μαγειρέψεις το πιο πιθανό να περιέχει κρέας. Οπότε στο τραπέζι προτίμησε μία μερίδα από το κυρίως μαζί με σαλάτα. Περιόρισε λίγο τα ορεκτικά (πολύ μικρή ποσότητα από το καθένα αρκεί) και απέφυγε τα τηγανιτά και πολύ λιπαρά πιάτα. Στο τέλος θα φας και το γλυκάκι σου, ακολούθησε όμως τον κανόνα 2!

5. Αλκοόλ. Ευτυχώς δεν είναι καλοκαίρι και δεν θα καταναλώσεις πολλά cocktails. Το κρασί είναι μια πολύ καλή επιλογή και ειδικά το κόκκινο. Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά εδώ για το κόκκινο κρασί και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η σταθερή επιλογή σου!


6. Παρέμεινε σε κίνηση. Αυτή την εποχή είναι εύκολο και δεν θέλω δικαιολογίες! Δε σου λέω να μην χάνεις session από την προπόνηση, όμως μπορείς να κινείσαι. Πήγαινε βόλτα στα μαγαζιά που είναι το πιο απλό, άσε για λίγο το αυτοκίνητο, άλλωστε θα έχει ασύλληπτη κίνηση στους δρόμους, κάνε γενική στο σπίτι, που θα έκανες έτσι κι αλλιώς, γενικώς παρέμεινε σε κίνηση! Βοηθούν και οι συνθήκες!

7. Μην αγχώνεσαι. Είναι πολύ γενικό και για να είμαι ειλικρινής είναι η χειρότερή μου συμβουλή. Όμως τώρα που έχουμε γιορτές μπορείς να το κάνεις λίγο πιο εύκολα! Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι καθοριστικός για την απώλεια βάρους, οπότε βγάλτο για λίγο από το μυαλό σου. Οι γιορτές κρατάνε περίπου 2 εβδομάδες, δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν το ρίξεις και λίγο έξω! Βάλε την πιο καλή σου διάθεση και το πιο λαμπερό χαμόγελό σου και πέρασε φανταστικά!

Εσένα ποια είναι τα μυστικά σου για να μην παίρνεις κιλά στις γιορτές;

Βίλλυ από Make up your dayz 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->