Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2018

Γλυκόξινο κοτόπουλο με σπιτική σάλτσα και ρύζι

Το πόσο αγαπώ να δοκιμάζω νέες συνταγές και φαγητά από άλλους τόπους δεν περιγράφεται. Όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, πάντα θα παραγγείλω οτιδήποτε μου κινήσει την περιέργεια. Έτσι λοιπόν όταν μαγειρεύω στο σπίτι, πάντα φροντίζω να προσθέσω κάτι διαφερετικό στο μένου για να μην βαριόμαστε. Τώρα εάν συμερίζονται όλοι αυτή την αγάπη για το διαφορετικό ... είναι μια άλλη ιστορία!

Homemad Sweet and Sour Chicken with Rice Recipe - Edit your Life Magazine

Αυτό όμως το γλυκόξινο κοτόπουλο με ρυζάκι το αγαπάμε όλοι! Μικροί-μεγάλοι. Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη συνταγή, ιδανική τόσο για το καθημερινό σας τραπέζι όσο και για το πιο "επίσημο". Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η σπιτική γλυκόξινη σάλτσα που όμοιά της δεν έχεις ξαναφάει. Πίστεψέ με, μόλις δοκιμάσεις αυτό το γλυκόξινο κοτόπουλο με σπιτική σάλτσα, δεν θα αγοράζεις ξανά την έτοιμη!

Bonus Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο με μπουκίτσες χοιρινό αλλά και με γαρίδες για μια νηστίσιμη - vegeterian εκδοχή του πιάτου! 

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγείρεμα: 30 λεπτά 

Υλικά για 4 άτομα
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 ½ κ.σ. σόγια σως
1 κ.σ. λευκή κρέμα βαλσάμικου
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 καρότο, κομμένα σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε μπαστουνάκια
ελαιόλαδο
100 γρ. ανανάς φρέσκος, κομμένος σε τρίγωνα
2 φλ. ζεστό νερό 
1 κύβος λαχανικών 
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ζάχαρη


Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι. 

2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, προκειμένου να το καραμελώσουμε. 

3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα καρότα και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τον ανανά. Μόλις σοταριστούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια σβήνουμε με τη σόγια σως και την κρέμα βαλσαμικού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό, το ζωμό, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε. 

4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα, φροντίζοντας να ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει. Σερβίρουμε με ρύζι.

Σημ. 
Εάν χρησιμοποιήσετε ανανά κονσέρβα σε σιρόπι, μην προσθέσετε τον ανανά από την αρχή γιατί θα λιώσει. Προσθέστε τον 5-10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το σιρόπι του ανανά στο φαγητό σας αντικαθιστώντας τα 2 φλ. νερό. Αραιώστε το σιρόπι του ανανά με ίση ποσότητα νερού και περιχύστε το φαγητό σας. Εάν τα υγρά είναι λίγα για το μαγείρεμα, συμπληρώστε με λίγο ακόμη νερό.

Καλή απόλαυση!

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!
Αυτό όμως το γλυκόξινο κοτόπουλο με ρυζάκι το αγαπάμε όλοι! Μικροί-μεγάλοι. Μην

Ioanna Limberopoulou
Ioanna Limberopoulou

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!