Κοτόπουλο με σπιτική γλυκόξινη σάλτσα με λαχανικά και ανανά

Αυτό το γλυκόξινο κοτόπουλο με ρυζάκι το αγαπάμε όλοι! Μικροί-μεγάλοι. 

Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη συνταγή, ιδανική τόσο για το καθημερινό σας τραπέζι όσο και για το πιο "επίσημο" γιατί έχει μια έθνικ και ταυτόχρονα γκουρμέ πινελιά. 

Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η σπιτική γλυκόξινη σάλτσα που όμοιά της δεν έχεις ξαναφάει.

Πίστεψέ με, μόλις δοκιμάσεις αυτό το γλυκόξινο κοτόπουλο με σπιτική σάλτσα, δεν θα αγοράσεις ξανά την έτοιμη!

Το άλλο που χαρακτηρίζει αυτή τη συνταγή και την απογειώνει είναι τα λαχανικά και ο ανανάς που κάνουν το κοτόπουλο να μη θυμίζει σε τίποτα το κλασικό κοτόπουλο που συνήθως μαγειρεύουμε.



Homemad Sweet and Sour Chicken with Rice Recipe - Edit your Life Magazine



Bonus Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο με μπουκίτσες χοιρινό αλλά και με γαρίδες για μια νηστίσιμη - vegeterian εκδοχή του πιάτου! 


ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγείρεμα: 30 λεπτά


Υλικά για 4 άτομα
  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 ½ κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.σ. λευκή κρέμα βαλσάμικου
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ανανάς φρέσκος, κομμένος σε τρίγωνα
  • 2 φλ. ζεστό νερό 
  • 1 κύβος λαχανικών 
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι. 

2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, προκειμένου να το καραμελώσουμε

3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα καρότα και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τον ανανά. Μόλις σοταριστούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια σβήνουμε με τη σόγια σως και την κρέμα βαλσαμικού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό, το ζωμό, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε. 

4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα, φροντίζοντας να ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει. Σερβίρουμε με ρύζι.

Tips για το γλυκόξινο κοτόπουλο με λαχανικά και ανανά

  • Εάν χρησιμοποιήσετε ανανά κονσέρβα σε σιρόπι, μην προσθέσετε τον ανανά από την αρχή γιατί θα λιώσει. Προσθέστε τον 5-10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
  •  Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το σιρόπι του ανανά στο φαγητό σας αντικαθιστώντας τα 2 φλ. νερό.
  •  Αραιώστε το σιρόπι του ανανά με ίση ποσότητα νερού και περιχύστε το φαγητό σας. Εάν τα υγρά είναι λίγα για το μαγείρεμα, συμπληρώστε με λίγο ακόμη νερό.

Καλή απόλαυση!


Το πόσο αγαπώ να δοκιμάζω νέες συνταγές και φαγητά από άλλους τόπους δεν περιγράφεται. Όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, πάντα θα παραγγείλω οτιδήποτε μου κινήσει την περιέργεια.

 Έτσι λοιπόν όταν μαγειρεύω στο σπίτι, πάντα φροντίζω να προσθέσω κάτι διαφερετικό στο μένου για να μην βαριόμαστε.

 Δοκίμασε κι εσύ το κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι και θα με θυμηθείς!

Πριν φύγεις δες και

5 ακόμα εύκολες συνταγές με κοτόπουλο


kotopoulo-efkoles-sintages


  1. Εύκολο κοτόπουλο αλά κρεμ
  2. Ριζότο με κοτόπουλο και λαχανικά
  3. Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα
  4. Σπιτικές πίτες με γύρο κοτόπουλου (για να αξιοποιήσεις το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε)
  5. Μεξικάνικες τορτίγες κοτόπουλου (για να μην πετάξεις κοτόπουλο που έμεινε μετά από γιορτινό τραπέζι)

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με νέες συνταγές 

Αυτό όμως το γλυκόξινο κοτόπουλο με ρυζάκι το αγαπάμε όλοι! Μικροί-μεγάλοι. Μην

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!