Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα και πώς να την κάνεις σωστά

Διάβασε επίσης

Μπορεί μόλις να ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα, ακόμα να διανύουμε περίοδο νηστείας, όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Η περίοδος της νηστείας είναι από μόνη της μία ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού, άλλωστε ένας σκοπός είναι αυτός. 

Όμως είναι και πολύ εύκολο να πάρεις κιλά εάν δεν προσέξεις κάποιες μικρές παγίδες. 

Από την άλλη το Πάσχα έρχεται η υπερβολική κατανάλωση τροφών τις οποίες το προηγούμενο διάστημα είχες αποκλείσει τελείως. Και έρχεται το ερώτημα: Εάν κατά την περίοδο της νηστείας δεν πήρα βάρος, μπορεί να πάρω βάρος επειδή 3 μέρες το "έριξα και λίγο έξω;" Η απάντηση είναι "Όχι βέβαια!" Κανένας δεν πάχυνε επειδή 2 μέρες έφαγε και λίγο παραπάνω. Ακόμα και οι πιο αυστηρές δίαιτες έχουν τη free day τους. Ποιος ο λόγος λοιπόν για "αποτοξίνωση" μετά το Πάσχα; Κυρίως επειδή αυτές τις μέρες θα καταναλώσεις ποσότητες από φαγητό που είναι βαρύ για το στομάχι σου, και πολύ περισσότερο οι συνδυασμοί τους.

Διάβασε σχετικά: Δουλεύει η διαλειμματική νηστεία; Αποτελέσματα μετά από ενάμιση μήνα




Κάποτε η λέξη "αποτοξίνωση" με τρόμαζε από μόνη της. Στην πορεία κατάλαβα ότι είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, όχι σε τακτική βάση, αλλά μία στο τόσο και σε κάνει να νιώθεις πραγματικά πολύ όμορφα! Και δεν χρειάζεται ούτε να πεινάσεις, ούτε να στερηθείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επαναφέρεις τον οργανισμό σου στην ομαλή του λειτουργία. Και πίστεψέ με θα νιώσεις τόσο μα τόσο όμορφα που μάλλον αυτές τις συνήθειες θα τις εντάξεις στην καθημερινότητά σου!

1. Κράτα το σώμα σου ενυδατωμένο. Η κατανάλωση νερού θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τις τοξίνες. Μη θεωρήσεις ότι μία κούπα καφέ ισοδυναμεί με μία κούπα νερό. Πιες νερό ανεξάρτητα από τα άλλα ροφήματα που καταναλώνεις.

2. Απέφυγε το κόκκινο κρέας για μία εβδομάδα. Εφόσον το είχες στερηθεί τόσο καιρό είναι πιθανόν να έφαγες μεγαλύτερη ποσότητα τις ημέρες του Πάσχα. Εάν σε αυτό προσθέσεις τα αυγά, το τσουρέκι, αλλά και πολλά θαλασσινά που καταναλώθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε το σώμα σου σίγουρα χρειάζεται μία αποχή από τροφές πλούσιες σε λιπαρά. Προτίμησε το ψάρι ή το κοτόπουλο που έχουν λιγότερο λίπος.

Δες παρακάτω 5 συνταγές με κοτόπουλο απλές και εύκολες
  1. Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι
  2. Ριζότο με κοτόπουλο και λαχανικά
  3. Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα
  4. Σπιτικές πίτες με γύρο κοτόπουλου (για να αξιοποιήσεις το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε)
  5. Μεξικάνικες τορτίγες κοτόπουλου (για να μην πετάξεις κοτόπουλο που έμεινε μετά από γιορτινό τραπέζι)




3. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι. Αν όχι τώρα, τότε πότε; Τα οφέλη αυτού του ροφήματος είναι πολλαπλά, και σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τις τοξίνες. Μην ξεχάσεις να αφήσεις μισή ώρα περίπου να περάσει μέχρι να φας πρωινό.

4. Περπάτα. Τα καλά νέα είναι ότι έχει έρθει η Άνοιξη! Πλέον το κρύο δεν είναι δικαιολογία για να μείνεις στον καναπέ αγκαλιά με την κουβερτούλα. Πήγαινε στο πιο κοντινό σου πάρκο και κάνε μερικούς γύρους.


5. Μείωσε το αλάτι και τη ζάχαρη. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση, αυτό το ξέρεις. Προσπάθησε να μη ρίχνεις έξτρα αλάτι στο φαγητό σου και απόφυγε καλύτερα τις αλμυρές τροφές γενικότερα, όπως τα παστά, τη φέτα και τα αλλαντικά. Απομακρύνσου για λίγο από τα γλυκά αλλά και τα συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα και αύξησε τα φρούτα που καταναλώνεις. Κάποια από αυτά όπως η μπανάνα και το μήλο περιέχουν ζάχαρη, οπότε η ανάγκη σου για κάτι γλυκό μπορεί να καλυφθεί. Τουλάχιστον για την περίοδο της αποτοξίνωσης!

6. Κατανάλωσε παντζάρια. Τα παντζάρια περιέχουν ίνες που συμβάλουν στην ενεργοποίηση αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.

7. Ginger. Το ginger πηγαίνει πάντα και παντού! Ενισχύει τον μεταβολισμό, είναι αντιοξειδωτικό, διευκολύνει την πέψη λίπους και αποτρέπει τη συσσώρευση του. Ένας εύκολος τρόπος να το προσθέσεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο είναι να βάλεις μία μικρή ποσότητα στο νερό με λεμόνι που θα πιεις το πρωί!



Με αποτοξίνωση ή χωρίς, με παραπάνω φαγητό ή συγκρατημένα, σου εύχομαι να περάσεις ένα όμορφο Πάσχα με τους αγαπημένους σου! Καλή Ανάσταση!


Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->