5 Tips ευεξίας για το καλοκαίρι

Διάβασε επίσης

Για να πω την αλήθεια, καλοκαίρι και ευεξία δεν μου "κολλάνε".

 Και το λέω εγώ που λατρεύω το καλοκαίρι. 

Όμως λίγο η πολύ υψηλές θερμοκρασίες, λίγο η κουφόβραση, λίγο ο ήλιος που χτυπάει, ε, δεν το λες και "ευεξία" αυτό που νιώθεις.

 Εκτός κι αν αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το άρθρο είσαι σε μία παραλία των Κυκλάδων οπότε καλά θα κάνεις να αφήσεις το άρθρο και να βάλεις αντηλιακό. Γιατί είμαι σίγουρη ότι μια χαρά ευεξία νιώθεις. 

Για τους υπόλοιπους που βρισκόμαστε στην πόλη και είμαστε ακινητοποιημένοι σε ένα φανάρι στην Κηφισίας, ναι υπάρχουν tips για να παραμείνουμε zen και θετικοί!




  • Πιες νερό και φάε φρούτα. Ενυδάτωση. Σωστή ενυδάτωση. Πιες νερό. Το καλοκαίρι, ειδικά εάν έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία, το σώμα σου χάνει υγρά. Και πρέπει να το ανεφοδιάζεις. Διαφορετικά θα έρθεις αντιμέτωπη με πονοκεφάλους, ζαλάδες κι άλλα όχι και τόσο ευχάριστα συμπτώματα. Επιπλέον πρόσθεσε και κανένα φρουτάκι παραπάνω. Εκτός από δροσιστικά σου δίνουν πολλές βιταμίνες που συμβάλουν στην καλή διάθεση! Άσε που θα νιώθεις χορτάτη και θα αποφύγεις το τσιμπολόγημα! Πολλαπλά οφέλη!
  • Κίνηση. Όχι αυτή στο δρόμο. Την άλλη, με τα πόδια. Πήγαινε έναν περίπατο μόλις πέσει λίγο ο ήλιος ή νωρίς το πρωί, πριν βγει ο ήλιος. Σήκω από την καρέκλα του γραφείου και κάνε μια βόλτα. Σήκω από το καναπέ και κάνε μερικές διατάσεις. Το σώμα έχει ανάγκη από κίνηση για να νιώσει ζωντανό! Κι εσύ αμέσως θα νιώσεις πιο αναζωογονημένη, πιο ξεκούραστη!
  • Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου. Και κάνε κάτι που σου αρέσει και σε ευχαριστεί. Μπορεί να είναι γυμναστική, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ξεκινήσεις ένα χόμπυ, να κάνεις μάσκες ομορφιάς, να φτιάξεις ένα "πλάνο δράσης", να σκεφτείς ξανά τους στόχους σου, να ψάξεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν στο ίντερνετ. Ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Όταν αφιερώνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου νιώθεις περισσότερο πλήρης, και είσαι πολύ πιο κοντά σε αυτό που λέμε "ευεξία".

  • Ανακάλυψε την πόλη σου από την αρχή. Όσο προχωράει το καλοκαίρι, τόσο η πόλη αδειάζει. Για να είμαι ειλικρινής εμένα ποτέ δε μου άρεσαν οι άδειες πόλεις. Όμως είναι μια καλή ευκαιρία να πας στο αγαπημένο σου μαγαζί που δύσκολα έβρισκες τραπέζι σε ώρα αιχμής. Να περπατήσεις στους δρόμους χωρίς να ακούς μόνο κορναρίσματα. Και έχε υπόψη σου ότι γίνονται ένα σωρό συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα το καλοκαίρι στην πόλη. Εκμεταλλεύσου τα! Θα δεις ότι μετά θα βλέπεις την πόλη σου με άλλα μάτια! 
  • Κοιμήσου λίγο παραπάνω. Ή τουλάχιστον βρες μια ευκαιρία να μη βάλεις ξυπνητήρι. Το σώμα σου έχει ανάγκη από ξεκούραση. Μήπως είναι ευκαιρία να δεις τι σημαίνει μεσημεριανή σιέστα; Μόνο μην το παρακάνεις, ένα 40λεπτο είναι αρκετό. Και μόλις ξυπνήσεις θα είσαι ξεκούραστη, αναζωογονημένη και θα έχεις διάθεση να κάνεις κάποιο από τα παραπάνω tips!
Και μην ξεχάσεις: Να ορίσεις κάποιο χρόνο μέσα στην ημέρα που θα μένεις μακριά από κινητά, tablet, τηλεοράσεις και όλες αυτές τις συσκευές που λειτουργούν σαν.. "χρονοπαγίδες"! Θα εκπλαγείς όταν διαπιστώσεις πόσο μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σου με ένα μικρό διάλειμμα από τη μικρή οθόνη. 

Ό,τι και να κάνεις, όπου και να βρίσκεσαι να έχεις ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι! 

Βίλλυ από Make up your dayz 



Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->